Hoe verloopt het BOUD-Traject

Door onze jarenlange ervaring hebben we de verschillende invalshoeken van een bouwtraject kunnen stroomlijnen. Afhankelijk van welke stappen je zelf al ondernam, stap je in een BOUD-traject vanwaar wij verder bouwen aan jouw uniek traject. 

We hechten veel belang aan een open communicatie. Bouwen doe je namelijk niet alleen, maar met een heel team. Daarin vormen wij als technische partner de schakel die het bouwteam van bouwheer en architect vervolledigt

 • Kennismaking

  We staan steeds open voor nieuwe contacten en ontvangen graag potentiële klanten en architecten voor een kennismaking. Tijdens dit gesprek stellen we onze manier van werken voor en bekijken we hoe deze in het huidige dossier past. Elk project is verschillend en heeft een andere manier van aanpak nodig. We denken hier graag in mee.

 • Voorontwerp

  De bouwheer bespreekt zijn wensen met een architect die hij zelf heeft aangesteld. Aan de hand daarvan wordt een ontwerp opgemaakt en krijgt het gebouw vorm. Stemt dit overeen met de verwachtingen van de bouwheer, dan gaat de architect over tot opmaak van een globale meetstaat.

 • Prijsraming

  Op basis van het voorontwerp en de meetstaat maken we een gedetailleerde prijsraming op. Zo krijgen we een realistische kijk op het project en kunnen we eventueel bijsturen waar nodig. Van zodra we een goedgekeurd budget en ontwerp hebben, kunnen we het aanbestedingsdossier afwerken en een bouwteamovereenkomst opmaken.

 • Opstart bouwteam

  Na ondertekening van de bouwteamovereenkomst beginnen we met de opbouw van het uitvoeringsdossier. We bekijken projectmatig welke stappen eerst gezet moeten worden om de werken zo snel mogelijk aan te vatten.

 • Overeenkomst

  Wanneer het uitvoeringsdossier volledig afgewerkt is en alle activiteiten gekend zijn, kunnen we een definitieve overeenkomst opmaken. Ondertussen is de omgevingsvergunning goedgekeurd en is het project klaar om op te starten.

 • Start van de werken

Wat zijn de voordelen?

 • Timing

  Vanaf het moment dat een bouwteam-overeenkomst wordt getekend, gaan wij aan de slag met het uitwerken van het uitvoeringsdossier en wordt de start van de werken ingepland. Dit gebeurt meestal voor het indienen van de omgevingsvergunning. Op die manier zijn we klaar om de werken op te starten van zodra de vergunning ontvangen wordt.

 • Budgetcontrole

  We begeleiden de bouwheer in het maken van budgettaire keuzes en wegen vaak verschillende opties tegenover elkaar af. Door een volledig beeld te hebben over een project kunnen we het totale kostenplaatje in het oog te houden en de consequenties van elke beslissing inschatten.

 • Planning

  Van ontwerp tot oplevering halveren we de doorlooptijd ten opzichte van een traditioneel project. Alles wordt vooraf in bouwteam besproken en ingetekend in ons 3D-model. We behouden het volledige overzicht en kunnen hierdoor vergissingen tussen verschillende aannemers uitschakelen.

 • Communicatie

  Als jouw bouwpartner vinden wij het enorm belangrijk open te communiceren. Binnen ons veelzijdige team kan je terecht met al je technische of administratieve vragen. Op onze beurt geven we jou te allen tijde inkijk in het proces. Een heldere communicatie tussen alle partijen is dan ook de sleutel tot een geslaagd bouwtraject.

 • Zekerheid

  BOUD is een familiaal bedrijf waarop je kan rekenen. We zijn trots op onze gerealiseerde projecten en hechten veel belang aan persoonlijk contact met al onze bouwpartners. Onze jarenlange evolutie zorgt ervoor dat de continuïteit van ons bedrijf gegarandeerd is.